De 5 meest genoemde vooroordelen over payroll

Wat komt het eerste in je op bij de term payrolling? Flexibiliteit? Ontzorging? Of associeer je payrolling meer met begrippen als ‘duur, schimmig en loyaliteit-ondermijnend’? Hoe dan ook, er gaan heel wat verhalen rond over payrolling. Soms zijn die verhalen ronduit negatief, maar is dat wel terecht? Of gaat het vooral om vooroordelen? Tijd voor een analyse, om je te helpen bij je beeldvorming.

Vooroordeel 1: minder betrokkenheid

Het loyaliteitsissue. Payrollmedewerkers zouden minder binding hebben met het bedrijf waarvoor ze werken. Ze staan immers niet bij dat bedrijf ‘op de payroll’. Toch heeft de mate van betrokkenheid van een medewerker daar weinig mee te maken. Want voor alle duidelijkheid: bij payrolling is de payrollorganisatie weliswaar jurídisch werkgever, maar het gevoel van verbondenheid zal toch in eerste instantie uitgaan naar het bedrijf waar de payrollmedewerker zich verdienstelijk maakt. Voelt hij zich thuis binnen de bedrijfscultuur en zijn de contacten met de collega’s plezierig? Dan zit het ook wel goed met de betrokkenheid. En laten we niet vergeten: bij payrolling verzorgt de werkgever zélf de werving en selectie én is zelf verantwoordelijk voor de begeleiding en aansturing. Hij bouwt dus vanaf het begin een band op met de payrollmedewerker.

Vooroordeel 2: mindere arbeidsvoorwaarden

Nog zo’n veelgehoord vooroordeel: payrollmedewerkers die zich achtergesteld voelen omdat ze mindere arbeidsvoorwaarden zouden hebben dan de collega’s in vaste dienst. Kort en krachtig: dat klopt niet. Voor de verloning van de payrollmedewerkers wordt de CAO gevolgd van het bedrijf waar ze werken. Om die reden ontvangen ze niet alleen hetzelfde salaris als de ‘vaste’ medewerkers, ook de secundaire arbeidsvoorwaarden zijn hetzelfde, zoals ploegen- en overwerktoeslagen, reiskosten en doorbetaling bij ziekte. Van achterstelling is dus absoluut geen sprake. Ook dít aspect zal de betrokkenheid van payrollmedewerkers dus niet in de weg staan (zie vooroordeel 1).

Vooroordeel 3: duur

Natuurlijk, payrollorganisaties werken volgens een bepaald verdienmodel, dus payrolling kost geld. Toch wijst de praktijk uit dat je als werkgever met payrolling gemiddeld niet duurder uit hoeft te zijn dan met andere constructies. En belangrijker: je krijgt er veel voor terug. Tijd bijvoorbeeld. Omdat de payrollorganisatie (een deel van) je administratie uit handen neemt, houd je tijd over om je te focussen op je onderneming. Kijk voor twee andere voordelen van payrolling ook eens onder punt 5.

Vooroordeel 4: schimmig

Goed, er zijn vast wel een paar payrollbureaus te vinden die er een schimmige kostenstructuur op nahouden. Daarom is het belangrijk dat je de juiste keuze maakt. Hoe? Door in zee te gaan met een betrouwbare partij. Een partij die volledig transparant is over alle kosten én over de service die daarvoor geboden wordt. Ook handig: vraag naar de certificering. Een goede payrollorganisatie is lid van de ABU of NBBU en heeft minimaal een SNA-keurmerk. De certificering van de SNA laat zien dat de personeelsadministratie op orde is en dat de belastingen en sociale premies op tijd worden betaald.

Vooroordeel 5: niet geschikt voor mijn (kleine) onderneming

Je hoort wel eens dat payrolling alleen geschikt zou zijn voor grotere bedrijven. Maar eigenlijk doet de grootte van de organisatie er niet toe. Bij de bepaling of payrolling iets voor je is, speelt de afweging: wat kost het en wat krijg ik ervoor terug. Naast tijdwinst (zie punt 3), verschaft payrolling je ook een grote mate van flexibiliteit. Je zit immers niet aan langlopende contracten vast. En het is goed om hier nog even stil te staan bij één van de meest onderschatte pré’s van payrolling: het risico van doorbetaling bij ziekte van een payrollmedewerker berust bij de payrollorganisatie. Een groot voordeel, want ziekte kan er bij een bedrijf financieel flink inhakken, voorál ook bij kleinere ondernemingen.

Toch nog een brandende vraag?

Mocht je tot dusver altijd sceptisch ten opzichte van payrolling hebben gestaan, dan hopen we dat deze blog je beeld wat heeft genuanceerd. Heb je toch nog brandende vraag? Stel ‘m dan gerust aan ons. Wij zijn MF Payroll, aangenaam. Een professionele payrollorganisatie die hét alternatief biedt voor het zelf in dienst nemen van personeel. Deskundig, betrokken en transparant.

Meer weten over MF Payroll?
Lees in ons gratis whitepaper Payrolling: meer focus op je core business wat we voor je kunnen betekenen. Of neem contact met ons op.

Download ons gratis whitepaperMockup