Payrolling ontzorgt Green Logistics

Green Logistics uit Aduard is een full service logistiek dienstverlener. Sinds de oprichting in 2012 heeft de onderneming het aantal klanten gestaag zien groeien, vooral via mond-tot-mondreclame. De verklaring voor het succes? “Geen verzoek is ons te gek.”

“Je kunt ons zien als een tussenpersoon met een totaalpakket aan logistieke diensten,” vertelt hoofd Administratie Stefan Kasimier. “Dan heb ik het over de opslag van producten, het samenstellen van pakketten en over transport, met alles wat daarbij hoort. Het merendeel van onze klanten komt uit het buitenland, dus ook de afhandeling bij de douane nemen we voor onze rekening. Geen verzoek is ons te gek. Een voorbeeld? Laatst is een collega met een product op het vliegtuig gestapt om het persoonlijk op de plaats van bestemming af te leveren. Dat hoge serviceniveau is precies wat onze klanten zo in ons waarderen.”

“Dat hoge serviceniveau is precies wat onze klanten zo in ons waarderen.”


Piekdagen

Green Logistics telt 70 medewerkers. Daarvan is gemiddeld een derde afkomstig uit een flexibele schil, licht Stefan toe. “In onze business heb je te maken met piekdagen. Bovendien heb je vaak maar voor een beperkte periode inzicht in je orderportefeuille. Dat vraagt om flexibiliteit in je personeelsbestand.”

Als de bedrijfsactiviteit om een snelle opschaling van het aantal arbeidskrachten vraagt, kan Green Logistics een beroep doen op MF. Dat balletje werd aan het rollen gebracht door een collega-ondernemer die in hetzelfde bedrijfspand is gevestigd als Green Logistics. Stefan: “Hij deed al langere tijd zaken met MF, en naar volle tevredenheid. Dat geldt nu ook voor ons, vooral omdat we voor onze flexibele schil kunnen putten uit een vaste poule medewerkers. Een groep waar we van op aan kunnen!”

“Voor onze flexibele schil kunnen we putten uit een vaste poule medewerkers. Een groep waar we van op aan kunnen!”


Ontzorging

De flexibele poule waar Green Logistics gebruik van maakt, bestaat zowel uit uitzendkrachten als uit medewerkers uit het bestand van MF Payroll. Stefan: “Een payrollconstructie is ideaal voor ons. Het zorgt voor meer flexibiliteit, minder administratieve rompslomp, tegen een scherpe tariefstelling. Wat dat betreft kun je de werkzaamheden van MF Payroll en Green Logistics wel met elkaar vergelijken. We ‘ontzorgen’ onze klanten, zodat ze meer tijd overhouden om te ondernemen.”

De samenwerking met MF Payroll verloopt heel soepel, schetst Stefan: “Als er iets is, wordt het snel opgelost. En er wordt altijd actief met je meegedacht. Dus wat mij betreft verdienen ze een dikke pluim!”

“Als er iets is, wordt het snel opgelost. En er wordt altijd actief met je meegedacht.”


Ook iets voor jouw organisatie?

Benieuwd of payrolling ook jóuw organisatie kan ontzorgen? Volg dan het voorbeeld van Green Logistics. Lees in ons gratis whitepaper Payrolling: meer focus op je core business wat we voor je kunnen betekenen. Of neem contact met ons op.

Download ons gratis whitepaperMockup