Kies je voor zelf in dienst nemen of voor de flexibiliteit van payrolling?

Je wilt groeien met je organisatie, dus je overweegt om extra personeel aan te nemen. Je hebt zelfs al een aantal geschikte kandidaten op het oog. Maar hoe verstandig is het om ze direct op contract te nemen of is payroll dan juist een goed alternatief? Wanneer kies je voor vast en wanneer voor flexibel? In dit blog helpen we je met het maken van deze keuze.

Eerst even dit..

Voordat we ingaan op de redenen om te kiezen voor het zelf in dienst nemen óf voor payrolling, moeten we eerst even stil staan bij de omstandigheden binnen en buiten uw bedrijf. Om de juiste keuze te maken, is het belangrijk dat je voor jezelf de volgende vragen alvast beantwoordt:

  1. Wat zijn de economische verwachtingen?
  2. Wat zijn de marktontwikkelingen in mijn branche?
  3. Hoe ziet jouw orderportefeuille eruit?
  4. In welke fase bevindt mijn bedrijf zich 
  5. Hoe hoog is het verloop in mijn organisatie?
  6. Wat voor functie is het?

Heb je de antwoorden op deze vragen, dan kunnen we verder met het bepalen van je keuze.

Zelf in dienst nemen

Bij het zelf in dienst nemen bied jij de medewerker een contract voor bepaalde of onbepaalde tijd aan. Je wordt daarmee juridisch werkgever en bent verantwoordelijk voor de arbeidsrechtelijke risico’s, zoals doorbetaling bij ziekte en arbeidsongeschiktheid, aansprakelijkheden én salarisadministratie.

De arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd eindigt automatisch na afloop van de periode waarvoor het is aangegaan en kan alleen tussentijds worden opgezegd als de mogelijkheid in de arbeidsovereenkomst is opgenomen. Voor het beëindigen van een contract voor onbepaalde tijd heb je een ontslagvergunning nodig van het UWV of kan de kantonrechter de arbeidsovereenkomst ontbinden.

Je kiest voor het zelf in dienst nemen van een medewerker wanneer:
•  de economische verwachtingen op de lange termijn gunstig zijn;
•  de marktontwikkelingen in jouw branche positief zijn;
•  de vraag naar jouw product blijft stijgen;
•  jouw bedrijf zich in een stabiele fase bevindt;
•  het verloop binnen jouw organisatie hoog is;
•  de medewerker uit een schaarse beroepsgroep komt;
•  je de medewerker voor langere tijd wilt binden aan je bedrijf;
•  de medewerker een bepaalde expertise heeft die je nog niet in huis hebt.

Payrolling

Bij payrolling gaat de medewerker bij jouw organisatie aan het werk, maar komt bij de payrollorganisatie op de loonlijst te staan. De payrollorganisatie wordt daarmee juridisch werkgever en is verantwoordelijk voor de arbeidsrechtelijke risico’s, zoals doorbetaling bij ziekte en arbeidsongeschiktheid, aansprakelijkheden én salarisadministratie. Je bent functioneel werkgever en verantwoordelijk voor de begeleiding en aansturing op de werkvloer.

De payrollorganisatie gaat een arbeidsovereenkomst aan met de medewerker en is verantwoordelijk voor het beëindigen van het contract. De gewerkte uren of contracturen, afhankelijk van de afspraken die je hebt gemaakt met de payrollorganisatie, worden vervolgens aan jou gefactureerd.

Je kiest voor payrolling wanneer:
 •  de economische verwachtingen op de lange termijn ongunstig zijn;
 •  de marktontwikkelingen in jouw branche onzeker zijn;
 •  de vraag naar jouw product fluctueert of seizoensafhankelijk is;
 •  jouw bedrijf zich in een opstart- of minder stabiele fase bevindt;
 •  het verloop binnen jouw organisatie laag is;
 •  het nog niet zeker is of er voldoende werk op de lange termijn is;
 •  je eerst wilt kijken of de medewerker bij jouw organisatie past;
 •  je jouw personeelsbestand snel wilt kunnen aanpassen;
 •  je geen risico wilt lopen op onverwacht hoge personeelskosten
    (bijvoorbeeld door ziekte of arbeidsongeschiktheid).

Naast bovengenoemde punten is ook tijd een belangrijk argument. Kies je voor payrolling dan bespaar je namelijk een hoop tijd. Jij zorgt alleen voor de dagelijkse begeleiding en aansturing van en de rest wordt geregeld door de payrollorganisatie. Door deze tijdswinst kun jij je focussen op de groei van je bedrijf.

Meer weten over payroll?

Overweeg je om te kiezen voor payrolling en ben je benieuwd hoe dat in z’n werk gaat? Lees het in ons gratis whitepaper Payrolling: meer focus op je core business. In het whitepaper vergelijken we o.a. kosten van een medewerker in loondienst met een medewerker die via een payrollorganisatie werkt.

Download ons gratis whitepaper

Mockup