Payrolling: acht heldere antwoorden op acht heldere vragen

Over payrolling doen heel wat verhalen de ronde. Dat kan tot verwarring leiden, tot verkeerde aannames zelfs. Hoe bepaal je of payrolling iets voor jóuw organisatie is? Een lijstje met de antwoorden op veelgestelde vragen helpt je op de goede weg.

1. Wat is het verschil tussen een payrollorganisatie en een uitzendbureau?

Een goede vraag, want daar bestaat nog wel eens onduidelijkheid over. Laten we ons hier beperken tot de kern. Het belangrijkste verschil zit ‘m in de werving en selectie van de werknemers. Een uitzendbureau werft en selecteert de medewerker voor jouw bedrijf. Bij payrolling werf en selecteer je zelf je nieuwe medewerker. In beide gevallen worden zij juridisch werkgever van de medewerker. Concreet: de payrollorganisatie of het uitzendbureau neemt alle arbeidsrechtelijke risico’s, aansprakelijkheden én de salarisadministratie van je over. Bij payrolling worden er dus geen kosten gemaakt voor de werving en selectie. Dit is ook terug te zien in het scherpe payrolltarief.

2. Arbeidsrechtelijke risico’s en aansprakelijkheden, wat valt daaronder?

Eén van de grootste risico’s die jij als ondernemer loopt, is (langdurige) ziekte van je personeel. Bij payrolling ligt de verantwoordelijkheid voor doorbetaling bij ziekte en arbeidsongeschiktheid bij de payrollorganisatie. Dat kan een hoop geld schelen, want de doorbetalingsverplichting kan oplopen tot twaalf jaar!

3. Wat moet ik zelf nog doen?

Kort maar krachtig: als je kiest voor payrolling blijf jij als werkgever verantwoordelijk voor de werving & selectie en de aansturing en begeleiding van je personeel. De rest besteed je in feite uit aan de payrollorganisatie.

4. Waarom zou ik voor payrolling kiezen?

Een payrollconstructie levert je meerdere voordelen op. Lees het antwoord op vraag 2 nog maar eens. Maar grootste winst is tijd. Oneerbiedig gezegd neemt de payrollorganisatie ‘alle rompslomp’ van je over. Daardoor kun jij je focussen op je core business, namelijk succesvol ondernemen. En nu we toch bezig zijn: payrolling levert je maximale flexibiliteit, want de periode waarin je een medewerker een tijdelijk contract mag aanbieden is bij payrolling geen 2, maar 5,5 jaar.

5. Kan ik mijn eigen medewerkers ‘overzetten’ op payroll?

Ja, dat kan. De payrollorganisatie neemt daarmee het volledige contractbeheer van je over. Inclusief alle werkgeversverplichtingen en afspraken, variërend van het salaris tot de opgebouwde dienstjaren en het soort arbeidscontract.

6. Voelen payrollmedewerkers zich minder dan vast personeel?

Dat is natuurlijk heel persoonlijk. Maar over het algemeen beantwoorden payrollmedewerkers die vraag met een nee. De verklaring is simpel: de betreffende medewerkers vallen onder dezelfde cao als de vaste medewerkers. Ze hebben dus dezelfde arbeidsvoorwaarden, zoals loon, vakantiedagen en vakantiegeld. Verder krijgen ze op de werkvloer dezelfde begeleiding als vaste werknemers, ze worden immers door jou aangestuurd. Het verschil zit ‘m alleen in het soort arbeidscontract en het juridisch werkgeverschap. Lees voor meer informatie ook onze blog over optimale binding met je (payroll)medewerkers.

7. Wat kost payrolling?

Als werkgever betaal je natuurlijk meer voor je werknemer dan alleen salaris. Dat heeft alles te maken met de afdracht van premies en dergelijke. De stelregel is dat je het loon gemiddeld moet vermenigvuldigen met de factor 1,5. Bij payrolling ligt die factor rond de 1,7. Op het eerste gezicht ben je dus duurder uit met payrolling. Een payrollorganisatie werkt natuurlijk niet voor niets. Maar veel belangrijker is dat je er veel voor terugkrijgt en de risico's (en bijbehorende kosten) uitbesteedt, zoals je hebt kunnen lezen bij de antwoorden op de vragen 2 en 4.

8. Hoe kies ik een betrouwbare payrollorganisatie?

Door de juiste vragen te stellen. Belangrijk is dat de payrollorganisatie volledig transparant werkt. Is bijvoorbeeld sprake van een erg lage omrekenfactor? Wees dan alert en vraag of er misschien ‘overige’ (lees: verborgen) kosten zijn. Vraag ook of het payrollbedrijf op de hoogte is van actuele wet- en regelgeving en of hij bereid is om die kennis met je te delen. Ook handig: let op de certificeringen van de payrollorganisatie én op de technische ondersteuningsmogelijkheden die hij biedt.

Aanvullende vragen?

Heb je wat gehad aan het bovenstaande vragenlijstje, en vooral aan de antwoorden? Mooi! Staat jóuw specifieke vraag er niet tussen? Geen probleem. Stel ‘m aan MF Payroll. Een professionele payrollorganisatie, die hét alternatief biedt voor het zelf in dienst nemen van personeel. We staan voor je klaar!

Nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden van payroll?
Download dan ons gratis whitepaper Payrolling: meer focus op je core business. Na het lezen van dit whitepaper ben je helemaal bijgepraat over payroll. Je vindt o.a. de actuele cijfers over payroll, herkenbare situaties waarom bedrijven kiezen voor payroll en een handig kostenoverzicht.

Download ons gratis whitepaper

Mockup