Het gaat je onderneming voor de wind. Mooi natuurlijk, maar wat nu?

Om maar direct van wal te steken: als het je onderneming voor de wind gaat, is het de hoogste tijd om je koers te bepalen. Wat ga je doen? Ga je met de stroom mee, op het gevaar af dat je concurrentie je de loef afsteekt? Of gooi je het over een andere boeg? Ga je overstag en probeer je laverend de beoogde veilige haven te bereiken?

Alle hens aan dek!

Zeilmetaforen. Frappant hoe goed ze van toepassing zijn op het ondernemerschap. Want iedere  roerganger van een bedrijf herkent zich in perioden van tegenwind, windstilte, óf de wind in de zeilen. Gezien het economische tij van de laatste twee, drie jaar, is de kans groot dat je bedrijf op dit moment een groeifase doormaakt.

En welke ondernemer wil dat nu niet? Groei betekent vrijwel altijd meer mogelijkheden. Meer geld in het laatje. Én: een grotere bemanning aan boord. Juist in dat laatste aspect, een logisch gevolg van groei, schuilt een pittige uitdaging. Met de huidige situatie op de arbeidsmarkt valt het immers lang niet altijd mee om de juiste hands on deck te vinden.

Opschalen, hoe geef je daar invulling aan?       

Stel, je orderportefeuille zit voor een langere periode meer dan vol. Een ideaal moment om op te schalen. Maar wat is verstandig? Blijf je alles zelf doen, of besteed je bepaalde zaken uit?

Even terug naar die grotere bemanning. Als je extra personeel nodig hebt, kun je de werving, selectie en het aangaan van een dienstverband in eigen hand houden. In alle opzichten kapitein over het eigen schip, veel ondernemers voelen zich daar prettig bij. Maar er is ook veel voor te zeggen om (een deel van) het traject bij een professionele partij neer te leggen.

Al eens aan payrolling gedacht?

Je kunt ervoor kiezen om de zoektocht naar nieuwe medewerkers volledig uit te besteden. Maar er zijn méér mogelijkheden. Heb je bijvoorbeeld al eens aan payrolling gedacht? Bij payrolling werf je je eigen personeel, maar ligt het juridisch werkgeverschap bij de payrollorganisatie.

Anders gezegd: de medewerkers komen op de loonlijst van de payrollorganisatie te staan. Naast de uitbetaling van het salaris, zorgt de payrollorganisatie voor de afdracht van de werkgeverslasten en voor het contractbeheer. Inclusief de arbeidsvoorwaarden die zijn vastgelegd in jouw cao, zoals vakantiedagen, vakantiegeld, ATV én doorbetaling bij ziekte en arbeidsongeschiktheid. Grootste troef van payrolling? Maximale flexibiliteit!

Behoefte aan een flexibele schil

Maakt je organisatie een periode van groei door en heb je behoefte aan een flexibele schil? Dan kan payrolling uitkomst bieden. Wil je precies weten hoe? Laat je dan bijpraten door een partij die iedere klant over woelige baren leidt. MF Payroll ís die partij.

Wil je meer weten over payroll?
Download dan ons gratis whitepaper Payrolling: meer focus op je core business. In dit whitepaper vind je o.a. de actuele cijfers over payroll, herkenbare situaties waarom bedrijven kiezen voor payroll en een handig kostenoverzicht.

Download ons gratis whitepaper

Mockup