Dé personeelstrend voor 2019: maximale slagkracht dankzij flexibiliteit

De Nederlandse economie draait al een paar jaar als een tierelier. Als de voortekenen niet bedriegen, zal de groei ook in 2019 nog een flinke plus laten zien. Staan alle seinen daarmee op groen? Nou… Nee. Simpelweg omdat er teveel onzekerheden zijn, zowel op nationaal als op internationaal niveau. Een situatie die je als ondernemer in een lastige spagaat kan brengen. Zeker als je juist nú een flinke groeispurt met je bedrijf voor ogen hebt.

Ieder voordeel…

Zoals een bekende amateur-filosoof ooit zei: Ieder voordeel heb z’n nadeel. Neem economische hoogconjunctuur. Die gaat vrijwel altijd hand in hand met een krappe arbeidsmarkt. De cijfers spreken boekdelen. Het werkloosheidspercentage in ons land is gedaald naar een historisch lage 3,5%. Mooi natuurlijk, maar veel bedrijven lopen daardoor inmiddels wél tegen een praktisch probleem aan: hoe vind ik voldoende, goed gekwalificeerd personeel om mijn ambities te verwezenlijken?

Wat doen de Gele Hesjes?

Tegelijkertijd neemt ook internationaal gezien de onzekerheid toe. Ga maar na: komt er een harde of een zachte Brexit - en wat zijn de gevolgen? Hoe hoog lopen de spanningen met Rusland op? Welke impact heeft de handelsoorlog tussen Amerika en China op de wereldeconomie? En dichter bij huis: hoe ontwrichtend zijn de protesten van de Gele Hesjes in Frankrijk? Ziet de Italiaanse economie kans om het hoofd boven water te houden?

Een grote sprong voorwaarts

Terug naar het Nederlandse bedrijfsleven, of beter nog, naar jóuw onderneming. Stel, je bent helemaal klaar voor een flinke sprong voorwaarts. Om die sprong te kunnen maken, heb je extra personeel nodig. De juiste mensen vinden is al lastig genoeg. Minstens zo belangrijk is de vraag of de tijd er wel rijp voor is om je personeelsbestand uit te breiden. Waar doe je verstandig aan?

De arbeidsmarkt flexibiliseert

Dat brengt ons bij een trend op de arbeidsmarkt die al een tijdje gaande is: flexibele arbeid. Een flexibel personeelsbeleid verkleint de risico’s en houdt bedrijven innovatief en krachtig. Als ondernemer kun je op verschillende manieren invulling geven aan flexibele arbeid. Neem je een nieuwe medewerker in loondienst, dan mag je hem bijvoorbeeld drie tijdelijke contracten aanbieden in een periode van 2 jaar.

Maximaal flexibel met payrolling

Ga je voor maximale flexibiliteit? Dan is payrolling misschien iets voor jou. Via payrolling kan de eerder genoemde termijn van 2 jaar worden verlengd tot 5,5 jaar. Bovendien kent payrolling verschillende contractvormen. Wil je weten of payrolling iets voor jóuw organisatie is? Laat je dan bijpraten door MF Payroll. Een professioneel payrollbureau dat de complete salarisadministratie en het contractbeheer van je personeel kan verzorgen. Volgens de wettelijke regels en cao-bepalingen, en volledig digitaal.

Wil je hier meer over weten? Download dan ons gratis whitepaper Payrolling: meer focus op je core business. In dit whitepaper geven wij een betrouwbare oplossing zodat jij je meer tijd hebt voor je bedrijf.

Download ons gratis whitepaper

Mockup