Payrolling biedt Warenhuis Vanderveen Assen maximale flexibiliteit

Warenhuis Vanderveen is een begrip in Assen én ver daarbuiten. Bovendien is het een onderneming met een rijke historie, die 122 jaar teruggaat in de tijd. Geïnspireerd door de warenhuizen die ze als schippersdochter in het buitenland had gezien, was het Nico’s overgrootmoeder Antje Vanderveen-Oldenburger die in 1897 de stoute schoenen aantrok en met de aanzet tot een warenhuis in Assen begon - in feite een filiaal van de manufacturenwinkel die haar moeder 17 jaar eerder was begonnen in Nieuwe Pekela.

In de decennia die volgden, heeft het bedrijf een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Warenhuis Vanderveen beslaat inmiddels een compleet stadsblok in het centrum van Assen. De onderneming is opgedeeld in de vijf hoofdclusters Mode, Vrije tijd, Wonen, Horeca en Dienstverlening, met in totaal 60 verschillende shops. En met 320 medewerkers (195 fte) bij alle shops tezamen is ook het personeelsbestand indrukwekkend te noemen. Algemeen directeur is Nico Vanderveen, die het bedrijf als vijfde generatie samen met zijn broer, neef en nicht leidt.

Eigen uitzendbureau

Dankzij een ‘eigen’ uitzendbureau binnen de muren, kon Warenhuis Vanderveen altijd snel schakelen in de zoektocht naar nieuw personeel. Dat uitzendbureau, JobIN, werkte nauw samen met MF. Toen het business model van JobIN vorig jaar verschoof van uitzenden naar HRM-consultancy, besloot Nico om zélf het contact met MF te onderhouden.

Rubik’s Cube

“Het merendeel van onze vacatures kunnen we vervullen vanuit de vele open sollicitaties die binnenkomen,” vertelt Nico. “Maar soms lukt dat niet en dan is het handig om zaken te doen met een professionele partij als MF. Je kunt je voorstellen dat een warenhuis met 60 afdelingen altijd in beweging is. De processen die nodig zijn om je organisatie verder te ontwikkelen, hebben vaak een bepaalde doorlooptijd. Vergelijk het met Rubik’s Cube: je moet altijd eerst een aantal keren ‘draaien’ voordat je het gewenste resultaat hebt. Als je in zo’n fase zit, moet je flexibel kunnen inspelen op personeelsvraagstukken. Wat dat betreft, biedt de payroll-constructie maximale flexibiliteit. Want een groot voordeel van payrolling is dat je medewerkers langer een contract voor bepaalde tijd kunt aanbieden.”

 “Een groot voordeel van payrolling is dat je medewerkers langer een contract voor bepaalde tijd kunt aanbieden.”


Proactieve dienstverlening

Nico is vol lof over de samenwerking met MF Payroll. Als voorbeeld noemt hij de proactieve dienstverlening: “Mijn contactpersoon bij MF Payroll is Korrie Ruiter, een echte vakvrouw. Als het om wetgeving en arbeidsrecht gaat, weet ze precies wat er speelt. En ik hoef niet bang te zijn dat ik iets vergeet. Dankzij het signaleringssysteem waar Korrie gebruik van maakt, weet ik altijd ruim van tevoren wat de status van de verschillende contracten is.”

 “Ik hoef niet bang te zijn dat ik iets vergeet.”


Wederzijds vertrouwen

“MF is een bedrijf met een bewezen staat van dienst,” zo gaat Nico verder. “Wat dat betreft doen ze hun naam eer aan. MF staat voor Mutua Fides, wat wederzijds vertrouwen betekent. Vertrouwen laat zich niet in bytes uitdrukken, het is een menselijke kwestie. Als je het over personeel hebt, is wederzijds vertrouwen een voorwaarde voor álle zijden van de driehoek werkgever - werknemer - MF Payroll.”

Dat MF Payroll oog blijft houden voor het belang van de werknemer spreekt boekdelen, aldus Nico. “MF zal altijd naar de mogelijkheden voor de werknemer blijven kijken, ook als wij afscheid van hem moeten nemen. Daar spreekt betrokkenheid uit. Een maatschappelijk verantwoorde manier van ondernemen die ik heel belangrijk vind en die een voorwaarde is voor continuïteit.” 

Ook iets voor jou?

Benieuwd of payrolling ook iets voor jóuw organisatie is? Volg dan het voorbeeld van Warenhuis Vanderveen. Lees in ons gratis whitepaper Payrolling: meer focus op je core business wat we voor je kunnen betekenen. Of neem contact met ons op.

Download ons gratis whitepaperMockup