Wat zijn de voordelen van payroll?

Payrolling ontzorgt jou als werkgever. Ga maar na, met payrolling loop je minder risico’s, heb je vrijwel geen administratieve rompslomp én neemt je flexibiliteit in arbeidscontracten toe. Maar dat is niet het enige. Tijd om alle voordelen van payroll op een rijtje te zetten.

Meer flexibiliteit

Als je een medewerker zelf in loondienst neemt, kun je maximaal 3 tijdelijke contracten aanbieden in maximaal 2 jaar tijd. Via payrolling kan die termijn verlengd worden tot 5,5 jaar. Gedurende deze periode kan de payrollorganisatie de payrollmedewerker meerdere tijdelijke contracten aanbieden.

Minder risico's

De payrollorganisatie is de juridisch werkgever, daardoor komen vrijwel alle werkgeversrisico’s voor rekening van de payrollaanbieder. Neem bijvoorbeeld de administratie, begeleiding en loondoorbetaling bij ziekte. Dit ligt in handen van de payrollorganisatie. Zij dragen zorg voor de uitvoering van de wettelijke verplichtingen bij de ziekmelding van de payrollmedewerker. Daar heb je als functioneel werkgever geen omkijken naar.

Meer overzicht

Met payrolling heb je goed overzicht van je personeelskosten. Periodiek ontvang je één factuur voor de gemaakte personeels- en salariskosten. Je weet precies welke kosten je maakt en komt niet voor financiële verrassingen te staan. Bovendien hoef je zelf geen complexe administratie bij te houden.

Minder rompslomp

De payrollorganisatie neemt de administratieve rompslomp die komt kijken bij het aannemen van een medewerker van je over. Zij verzorgen de complete loonadministratie, aanmeldingen bij instanties, inhoudingen en afdrachten werkgeverslasten, contractbeheer, salarisverwerking en ziek- en hersteld meldingen.

Goed werkgeverschap

De arbeidsvoorwaarden voor de payrollmedewerker worden gebaseerd op de eigen cao van de opdrachtgever. Er zijn dus vrijwel geen verschillen in de arbeidsvoorwaarden met de eigen vaste medewerkers. Bovendien kan de payrollmedewerker bij vragen over het contract, salaris, verlof, verzuim of pensioen terecht bij de payrollorganisatie.

Goed geïnformeerd

De payrollorganisatie houdt de wijzigingen in de cao en wet- en regelgeving in de gaten. Dus mocht er een loonmutatie plaatsvinden of een bepaling in de wetgeving wijzigen, dan word je daarover door de payrollorganisatie geïnformeerd. Zo kom je nooit voor verrassingen te staan.

24/7 service

Bij de meeste payrollorganisatie kun je via een online tool op ieder gewenst moment eenvoudig medewerkers aanmelden, gegevens van payrollmedewerkers inzien, declaraties goedkeuren en facturen bekijken. Ook de payrollmedewerkers hebben via de online tool 24/7 inzicht in hun contracten en declaraties.

Meer gemak

Payrolling zorgt voor gemak. Je hoeft je immers niet meer bezig te houden met de arbeidsrechtelijke risico’s en administratieve handelingen rondom je personeel. Je kunt je volledig focussen op zaken die er echt toe doen: het begeleiden en aansturen van je medewerkers, het uitwerken en uitvoeren van nieuwe plannen, de groei van je organisatie. Kortom, je core business.

Wil je hier meer over weten? Download dan ons gratis whitepaper Payrolling: meer focus op je core business. In dit whitepaper geven wij een betrouwbare oplossing zodat jij je meer tijd hebt voor je bedrijf.

Download ons gratis whitepaperMockup