Blogs

Wij delen graag onze kennis met je. Op deze pagina vind je onze blogs met de ins en outs over het uitbesteden van je salarisadministratie en het juridisch werkgeverschap aan een payrollorganisatie.


Wat als je medewerker ziek wordt?

Ziekte werknemer - klein

Als je werknemer (langdurig) ziek wordt, ben je als werkgever verplicht om - samen met je werknemer en de arbodienst - ervoor te zorgen dat jouw zieke werknemer zo snel mogelijk en op verantwoorde wijze weer aan het werk kan. Hoe je dat doet? In dit blog vind je een schematische weergave van de stappen die je moet doorlopen volgens de Wet verbetering poortwachter.
Lees meer»


Verschil tussen administratiekantoor en payrollbureau

Vaak wordt de dienstverlening van een administratiekantoor of accountant en een payrollbureau in één adem genoemd, terwijl er toch duidelijke verschillen zijn. Wil je weten wat de verschillen zijn? Bekijk dan onze animatie. Lees meer »

Kies je voor zelf in dienst nemen of voor de flexibiliteit van payrolling?

Meer flexibiliteit in je personele organisatie - klein 
Je wilt groeien met je organisatie, dus je overweegt om extra personeel aan te nemen. Je hebt zelfs al een aantal geschikte kandidaten op het oog. Maar hoe verstandig is het om ze direct op contract te nemen of is payroll dan juist een goed alternatief? Wanneer kies je voor vast en wanneer voor flexibel? In dit blog helpen we je met het maken van deze keuze. Lees meer»


Payrolling: acht heldere antwoorden op acht heldere vragen

Veelgestelde vragen - klein

Over payrolling doen heel wat verhalen de ronde. Dat kan tot verwarring leiden, tot verkeerde aannames zelfs. Hoe bepaal je of payrolling iets voor jóuw organisatie is? Een lijstje met de antwoorden op veelgestelde vragen helpt je op de goede weg. Lees meer»


Salarisadministratie zelf doen of uitbesteden?

Salarisadministratie zelf doen of uitbesteden klein

Als je werkgever ben je verplicht om een salarisadministratie bij te houden. Dat is onder meer nodig om de belastingdienst de juiste gegevens te kunnen verstrekken. De vraag is alleen: hoe ga je het bijhouden? Je hebt daarbij de keuze uit het zelf doen, het uitbesteden of te kiezen voor payrolling. Welke optie is het meest geschikt voor jouw bedrijf? Lees meer»


Voordelen van payroll

Voordelen van payroll - klein

Payrolling ontzorgt jou als werkgever. Ga maar na, met payrolling loop je minder risico’s, heb je vrijwel geen administratieve rompslomp én neemt je flexibiliteit in arbeidscontracten toe. Maar dat is niet het enige. Tijd om alle voordelen van payroll op een rijtje te zetten. Lees meer »De 5 meest genoemde vooroordelen over payroll

Vooroordelen over payroll - klein

Wat komt het eerste in je op bij de term payrolling? Flexibiliteit? Ontzorging? Of associeer je payrolling meer met begrippen als ‘duur, schimmig en loyaliteit-ondermijnend’? Hoe dan ook, er gaan heel wat verhalen rond over payrolling. Tijd voor een analyse, om je te helpen bij je beeldvorming.
Lees meer»


Het gaat je onderneming voor de wind. Mooi natuurlijk, maar wat nu?

Help ik groei - klein 
Om maar direct van wal te steken: als het je onderneming voor de wind gaat, is het de hoogste tijd om je koers te bepalen. Wat ga je doen? Ga je met de stroom mee, op het gevaar af dat je concurrentie je de loef afsteekt? Of gooi je het over een andere boeg? Ga je overstag en probeer je laverend de beoogde veilige haven te bereiken?  Lees meer»


Payrolling ontzorgt Green Logistics

Kantreview Green Logistics

Green Logistics telt 70 medewerkers. Daarvan is gemiddeld een derde afkomstig uit een flexibele schil. “In onze business heb je te maken met piekdagen. Bovendien heb je vaak maar voor een beperkte periode inzicht in je orderportefeuille. Dat vraagt om flexibiliteit in je personeelsbestand.”  Lees meer»

 


Dé personeelstrend voor 2019: maximale slagkracht dankzij flexibiliteit

De personeelstrend van 2019 - lc
De Nederlandse economie draait al een paar jaar als een tierelier. Als de voortekenen niet bedriegen, zal de groei ook in 2019 nog een flinke plus laten zien. Staan alle seinen daarmee op groen? Nou… Nee. Simpelweg omdat er teveel onzekerheden zijn, zowel op nationaal als op internationaal niveau. Lees meer»


Klantreview: Warenhuis Vanderveen

klantreview kleine klant - klein

Op zoek naar maximale flexibiliteit in je bedrijfsvoering? Maak optimaal gebruik van contracten voor bepaalde tijd. Kies net als Warenhuis Vanderveen Assen voor payrolling. Warenhuis Vanderveen is een begrip in Assen én ver daarbuiten. Bovendien is het een onderneming met een rijke historie, die 122 jaar teruggaat in de tijd. Lees meer»


Payrolling en optimale binding

payrolling en optimale binding klein

Je wilt personeel aannemen via een payrollorganisatie, maar twijfelt of de medewerkers wel voldoende binding krijgen met jouw bedrijf? Een twijfel die niet terecht is. In dit blog leggen we je uit hoe het zit en wat je kunt doen om te zorgen voor een optimale binding. Lees meer»